Mahsulotlarni Sertifikatlash Muammolari

Authors

  • Sattarova Barnoxon Nabiyevna Farg‘ona politexnika instituti O‘zbekiston

Keywords:

Tovuq go‘shti, sertifikat, sinov laboratoriya, gigiyenik sertifikat, muvofiqlik sertifikati

Abstract

Maqolada tovuq go’shtini kimyoviy tarkibi bo’yicha sertifikatlashda mahsulotdagi faqat suv, oqsil, yog’ kabi moddalarning miqdorini aniqlash bilan chegaralanib qolmasdan zamonaviy xromato-mass-spektrometriya va boshqa sezgirligi, aniqligi va selektivligi yuqori bo’lgan analiz usullarini qo’llagan holda go’shtdagi, oz bo’lsada, ammo ortiqcha miqdori inson salomatligiga tahdid soluvchi antioksidantlar, antibiotiklar, konservantlar va boshqa kimyoviy birikmalar miqdorini aniqlash inson salomatligini saqlashda eng dolzarb masalalardan biri ekanligi haqida ma’lumotlar keltirilgan.

Downloads

Published

2022-11-15

How to Cite

Nabiyevna, S. B. . (2022). Mahsulotlarni Sertifikatlash Muammolari. SCIENTIFIC JOURNAL OF APPLIED AND MEDICAL SCIENCES, 319–322. Retrieved from https://sciencebox.uz/index.php/amaltibbiyot/article/view/4285