Mahsulotlarni Sertifikatlash Muammolari
Keywords:
Tovuq go‘shti, sertifikat, sinov laboratoriya, gigiyenik sertifikat, muvofiqlik sertifikatiAbstract
Maqolada tovuq go’shtini kimyoviy tarkibi bo’yicha sertifikatlashda mahsulotdagi faqat suv, oqsil, yog’ kabi moddalarning miqdorini aniqlash bilan chegaralanib qolmasdan zamonaviy xromato-mass-spektrometriya va boshqa sezgirligi, aniqligi va selektivligi yuqori bo’lgan analiz usullarini qo’llagan holda go’shtdagi, oz bo’lsada, ammo ortiqcha miqdori inson salomatligiga tahdid soluvchi antioksidantlar, antibiotiklar, konservantlar va boshqa kimyoviy birikmalar miqdorini aniqlash inson salomatligini saqlashda eng dolzarb masalalardan biri ekanligi haqida ma’lumotlar keltirilgan.