Pomedorlarda Antioksidant Vitaminlarni Yuqori Samarali Suyuqlik Xromotografiyasida Aniqlash
Keywords:
Vitamin E, Yuqori samarali suyuqlik xromotografiyasi, antioksidantAbstract
Ushbu tadqiqot eng muhim sabzavotlardan biri bo'lgan pomidorning antioksidant vitamin (E vitamini, vitamin C va B-karotin) tarkibini zamonaviy tahlil usullaridan foydalangan holda o'rganish uchun o'tkazildi. Yuqori samarali suyuq xromatografik protseduralar ushbu vitaminlarni, shuningdek, turli xil navlarda ularning analoglarini ajratish va miqdorini aniqlash imkonini berdi. Karotenoid ekstrakti 14 ta komponentga bo'linishi mumkin, jumladan, likopen, karotin va lutein. Juftlangan ionli suyuqlik xromatografiyasi yuqori cho'qqi sofligi bilan askorbin kislotaning ajoyib ajralishini ta'minladi. Tokoferolning turli analoglaridan tashqari, ubiquinone-10 ham ajratilishi va normal fazali xromatografiya va fluoresansni aniqlash orqali sezgir tarzda aniqlanishi mumkin.