UZUMNI NAVLARINI BIOMETRIK KUZATUVLAR NATIJALARINI ANIQLASH

Authors

  • Matmusayeva Gulmirahon Aribqizi Andijon qishloq xo’jaligi va agrotexnologiyalari instituti “Intensiv sabzavotchilik, bog’dorchilik uzumchilik va issiqxona xo’jaliklari” kafedrasi magistri
  • Nabiyev Ulug’bek Shuxratjon o’g’li Andijon qishloq xo’jaligi va agrotexnologiyalari instituti “Intensiv sabzavotchilik, bog’dorchilik uzumchilik va issiqxona xo’jaliklari” kafedrasi magistri

Keywords:

kishmish, so’g’diyonauzum, xom-ashyo, sifat ko’rsatkich, fizik, kimyoviy, nav, ximoya qopchalari, vegetatsiya davri, shingil

Abstract

Qishloq xo’jaligi ishlab chiqarishida, jumladan uzumchilikda yangi texnologiyalarni qo’llash bo’yicha Sharqiy Osiyo mamlakatlarida meva-uzum saqlashning qadimiy usullari bilan birga zamonaviy texnologiyalar bilan birgalikda, yangi texnika va texnologiyalar asosida zamonaviy hom ashyolardan tayyorlangan o’rovchi materiallardan keng foydalanish tartib qoidalari va ularning mahsulot sifati hamda boshqa ko’rsatkichlariga ta’sirini o’rganish borasida ilmiy tadqiqot ishlari olib borilmoqda.

Downloads

Published

2023-06-26

How to Cite

Aribqizi, M. G. ., & Shuxratjon o’g’li, N. U. . (2023). UZUMNI NAVLARINI BIOMETRIK KUZATUVLAR NATIJALARINI ANIQLASH. IJTIMOIY FANLARDA INNOVATSIYA ONLAYN ILMIY JURNALI, 3(6), 109–111. Retrieved from https://sciencebox.uz/index.php/jis/article/view/7647